Kungens partajande, amerikanska Kuba-kryssningar och svärdslukandets etik

41 min

Vi talar vett och etikett på fester och inom svärdslukandet. Och så hör vi hur passagerarna har det på kryssningsfartyget som anlöpt Havanna.

Kungens 70-årskalas i helgen höll på till klockan 6 på morgonen och kungen själv lämnade festen kl. 05.54. Men på de flesta födelsedagskalas Thomas är på nuförtiden får man vara glad om folk stannar kvar till midnatt. Redan efter maten brukar de första droppa av på grund av barnvaktsproblem och det trista ”det är ju en dag i morgon också”. Vad kan vi lära av kungens glada partajande? Vi talar festetikett med folkvettsexperten Magdalena Ribbing.

Apropå festande - nu har det första stora amerikanska kryssningsfartyget på över 40 år anlöpt Havanna. Vi ska ringa upp en av passagerarna.

Och i England stormar det sedan en artist i TV-programmet Britain’s Got Talent utfört ett extremt svärdslukningsnummer. Vi låter svenska svärdslukare och eldslukare diskutera konstarternas etiska koder.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein 
Producent: Anna-Karin Ivarsson


Vill du höra av dig till oss eller diskutera programmet med andra lyssnare?

Hör av dig till oss!

Här kan du följa diskussionen eller delta själv i sociala medier!

Det går också bra att skriva direkt i kommentarsfältet eller skriva till oss på vår mejladress:Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista