P1 Kultur fredag 6 maj

59 min

Brittisk public service-uppdragsdebatt, en israelisk familjeberättelse i serieform och serier om svenska mord, samt en gränslös blandning av 1700-tal och nutid i ny utställning.

I Storbritannien pågår en diskussion kring tv-bolaget BBC som liknar den svenska debatten om public servicebolagens produktion av underhållningsprogram. Nu i maj väntas den konservativa kulturminister John Whittingdales förslag kring BBC:s framtida inriktning. Han har tidigare sagt att mediebolaget över huvud taget inte borde visa framgångsrika publiksuccéer och nu i helgen började det cirkulera rykten att möjligheter att sända de mest populära programmen på prime time ska begränsas.

I helgen drar Stockholms internationella seriefestival igång för artonde gången. Den gästas bland andra av den israeliska serietecknaren Rutu Modan, som är Sverigeaktuell med sitt album Egendomen. Och så kommer den svenske serietecknaren Steve Nyberg som kommer ut med seriesamlingen Trygga lilla Sverige. Den handlar bland annat om mördaren John Filip Nordlund och om Sveriges första brevbomber i början av 1900-talet.

Vi har också varit på Göteborgs konstmuseum där en ny utställning öppnade igår. Den heter Gränslöst och handlar om 1700-talet speglat i nuet.

Dagens OBS handlar om lukternas värld!

 

 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista