Det skulle vara lätt för mig och säga att jag inte hittar hem men det gör jag, tror jag (Bob Hund)

42 min

Vi får träffa fantastiska poeten Ann Jäderlund som är tillbaks med ny bok. Stig Larsson läser från sin egen dikt Mani - och så pratar vi rocklyrik med Thomas Öberg som är sångare i Bob Hund

Ann Jäderlund är tillbaks med diktsamlingen
djupa
kärlek
ingen

En vit bok, med vitt i och dikter från 1992 fram till nu. Hon berättar att det svåra inte är att skriva dikterna, utan att sätta ihop dom på ett bra sätt.

Ann är också aktuell som en av utvalda poeter i den nya mastodont-antologin på 2,2 kg "Svensk poesi". I den hittar vi också poeten, författaren och dramatikern Stig Larsson. Han är på besök i Lundströms studio och läser högt bland annat från sin egen 30-år gamla dikt Mani.

Sist men inte minst får vi också besök av Thomas Öberg, som är sångare i bandet Bob Hund. Vi pratar om texterna han skriver till bandet, och får en unik uppläsning av "Reinkarnerad exakt som förut". Och äntligen får vi reda på hur låten "Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag, tror jag" kom till.

Lundströms Bokradios spellista på Spotify finns som vanligt här:

Prenumerera på listan så får du all musik som vi spelar i programmet!Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista