Godbitar från Nordegren & Epstein!

41 min

Det är Kristi himmelsfärd och våra programledare är lediga. Därför bjuder vi på ett program med pärlor från våren - det handlar om biodling, utvecklingen i Afghanistan och att jobba fram förälskelse.

Intresset för biodling har ökat i Sverige under flera år, samtidigt som hoten mot binas överlevnad är flera. Hur mår de egentligen? undrar Louise och har bjudit in Eva Forsgren, samverkanslektor i biodling med inriktning bihälsa vid Sveriges lantbruksuniversitet, och biodlaren Peter Schneider Vingesköld för att diskutera det.

Vi får besök av Ivar Andersen, författare till boken Afghanistans enda gris och andra vykort från imperiernas kyrkogård. Det blir ett samtal om biståndsarbetares supande och knarkande, Sveriges deltagande i den USA-ledda NATO-missionen och mycket mycket mer.

SVT-serien Gift vid första ögonkastet som sändes under våren väckte många frågor här på redaktionen om kärlekens natur. Kan förälskelse uppstå som ett resultat av medveten ansträngning?

Vi frågar Fredric Bohm, legitimerad psykolog och socionom och Åke Pålshammar, senioruniversitetslektor institutet för psykologi, Uppsala universitet.

Programledare: Louise Epstein och Thomas Nordegren
Producenter: Ülkü Holago och Ulrika Lindqvist

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista