Snåljåp - eller bara sparsam?

84 min

Sparsamhet, det är fina grejer - men snålhet? Ingen vill bli påkommen med att vara snål - men är vi inte alla lite småsnåla när det kommer till kritan? I kväll vill vi höra om när du var som snålast!

I kväll i Karlavagnen vill vi prata om snålhet. En egenskap som brukar få igång känslorna i omgivningen på krogen, i mataffären eller på jobbet.   Sparsamhet ses som en dygd - men snålhet?

Hur reagerar du när du möts av snålhet? Det vill vi höra om ikväll. Men vi vill också höra om  de där gångerna då du faktiskt känt dig snål själv.

Som när du inte kan kasta eller sälja gamla prylar för att du vet att du får för dåligt eller inget betalt för dem. Eller när du bestämmer dig för att laga den där trasiga cykeln trots att du egentligen vet att du inte klarar av att laga den, men det blir för dyrt att lämna bort den. Kanske händer det att du kör från bensinmack till bensinmack för att spara 12 öre på bensinen?  

Ehsan Noroozi, som gång efter annan kommer på sig själv med att vara snål, är med dig i kvällens Karlavagn och vi drar igång klockan 21.40. Slussen är öppen från klockan 21.00. Du kan också mejla till karlavagnen@sverigesradio.se eller höra av dig på våra sociala medier. Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".