Weeping Willows och Håkan nya på listan

6:20 min

Den här veckan får vi två nykomlingar. Håkan Hellström går in på tiondeplatsen med ”Din tid kommer” och Weeping Willows kan glädjas åt en sjätteplats med ”My love is not blind”.

Miriam Bryant behåller förstaplatsen med ”Ett sista glas” men tvingas också lämna listan med ”One last time”. Ett öde som också drabbar Saraha med melodifestivalhiten ”Kizunguzungu”.

För förra veckans utmanare Marit Bergman blir det ingen listplacering med "Ibland gråter jag bara för att tiden går".

Topp 3 är oförändrade sen förra veckan med Miriam Bryant i topp (Ett sista glas), Frans på andraplatsen (If I were sorry) och med Kent som treor med "Egoist".

Bland veckans utmanare hittar vi tre starka tjejer; Veronica Maggio, Sofia Jannok och Laleh. Det är upplagt för en spännande omröstning inför nästa vecka!


Mer om veckans utmanare

Veronica Maggio – Veronica har precis släppt sitt nya och femte album. Hon utmanar den här veckan med titelspåret och förstasingeln ”Den första är alltid gratis”

Sofia Jannok – Sofia är en av de mest kända unga samiska stjärnorna. Hon inledde sin karriär med traditionell jojk. I hennes musik idag märks både hennes rötter och ett modernt sound.

Laleh – Laleh är en av de senaste årens mest framgångsrika artister på Svensktoppen. Den här veckan utmanar hon med nya ”Bara få va mig själv”.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista