Stina och Gun möts i det lilla huset för liv och lust

90 min

"Det finns en veranda som jag älskar. När jag sitter på den känns det som om jag äger hela min värld; både den inre och yttre. Utsikt och insikt. Avstånd och närhet i samma andetag." Stina Wollter

På den uppländska slätten precis i början av maj när skott och knoppar spränger och brister, hittar man Gun Andrén strosandes, nypandes, pysslandes och tassandes på gångarna i sin trädgård och kanske vid en vackert uppdukad fikastund i det lusthus hon byggt tillsammans med sin man och sina barn.

Lusthuset är trädgårdens centrala punkt och är bärare av historia, skönhet och skavanker, vilket skapar rum för nära samtal, menar Gun. Hon har alltid varit intresserad av att fotografera och till slut blev den en bok om lusthusets tillblivelse eftersom hon vill nå ut med budskapet att det inte behöver kosta skjortan eller vara perfekt. Du kan också bygga ett! 

Gun är gymnasieläraren som valt att regelbundet arbeta deltid - vilket förvisso inte gjort henne förmögen - men ändå rik; på resor, hjärteprojekt, dans och goda stunder.

Hör Stina och Guns samtal på söndag kl 22.05-23.00 om växande och växter, om lust och liv och om att snickra ihop sin vardag på ett sätt som passar en själv.

Du som lyssnar, vad betyder odlande och växande för dig? Vad berättar din trädgård, din balkong, din odlingslott för historier för dig? Vad säger dom om dig? Eller är du kvar på längtansstadiet?

Vad skulle du bygga om du fick chansen; ett lusthus, en lådbil, ett annat liv?

På vilken plats landar du? Vad händer där?

Har du ett pågående byggprojekt som du vill berätta om? Vad betyder det för dig? Är det en mardröm eller en dröm som går i uppfyllelse?

Ring 018- 17 40 20 under sändning på söndag kl 22-00 för att komma till slussen och prata med Stina per telefon efter kl 23.
Eller skicka ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista