Möt Nour El Refai, komiker och skådespelare.

26 min
Nour El Refai, komiker och skådespelare, är ännu inte trettio men har redan gjort stora roller på scenen, varit programledare i Melodifestivalen, hörts i radio och skrivit manus.

Nour El Refai är född 1987 i Libanon och uppvuxen i Lund, där hon gick på estetiska programmet på gymnasiet med teaterinriktning.

Hon har gjort humor både på scen, till exempel Almost like boys på Riksteatern och på teve Raj raj, Hus i helvete och Ballar av stål

Hon har varit programledare för melodifestivalen. Hon har gjort radio och spelat teater. Hon har varit med i Grease på Göta Lejon och gjort titelrollen i Peter Schaffers Amadeus på länsteatern i Örebro i Alexander Öbergs regi.
Dessutom har hon medverkat i femtontalet filmer och tv-serier.

Just nu är hon aktuell med föreställningen En komisk depression, som den här våren turnerar med Riksteatern över hela landet. Det är en monolog, som hon skrivit själv och som Camilla van der Meer Söderberg har regisserat. 

I maj är det också nypremiär på Dramaten för den uppsättning av Karlsson på taket, som tidigare spelats på Göteborgs Stadsteater, där hon gör rollen som Lillebror.