Möt skådespelaren Melinda Kinnaman

26 min

Melinda Kinnaman blev känd som trettonåring som pojkflickan Saga i Lasse Hallströms film "Mitt liv som hund". Sedan mitten av 90-talet skådespelare på scen, film och tv, med Dramaten som bas.

Melinda Kinnaman är född 1971 i Stockholm och utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm i början av 90-talet.

Hon har sedan hon slutade sin utbildning arbetat på Dramaten, där hon gjort en lång rad roller. Just nu kan man se henne i Terje Vesaas Fåglarna (i regi av Ole Anders Tandberg) och snart återkommer hon också i monologen Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, baserad på Ann Heberleins bok.

Men hon har också, för att nämna några roller, spelat Julia – i Romeo och Julia, Ifigenia i Euripides drama Ifigenia i Aulis, hon har arbetat med regissörer som Christian Tomner och Mats Ek och hon var med i Lars Noréns Personkrets. 

Men Melinda Kinnaman har också gjort stora roller på tv och film – allra först i Lasse Hallströms Mitt liv som hund, när hon bara var 13 år, men hon har också nyligen synts i huvudrollen Tv 4:s dramasatsning Modus.

Som sitt klipp från Radioteaterbiblioteket valde Melinda Kinnaman Spöksonaten av August Strindberg i regi av Per Verner-Carlsson. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

 

 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista