Så gör du perfekt glass och sorbet!

30 min

– Jag skulle vilja påstå att vi inte har någon glasskultur alls i Sverige, säger Nicklas Ericsson.

Nicklas driver en liten glassbutik i centrala Göteborg där han tillverkar hantverksmässig glass. I grunden är han kock utbildad på Grythyttan men intresset för glass tog över.

– Jag gick några kurser på glassuniversitetet i Italien.
Och sen var det kört. Det blev gelato – den italienska magrare glassen – och sorbet.

I programmet förklarar Nicklas glassens kemi och fysik. Så får man den perfekta glassen – inte för hård, inte för lös, inte för isig.

Och han lär ut världens enklaste sätt att göra perfekt sorbet. Alla gånger!
Hantverksmässig glass dyker upp på alltfler platser i landet. Varför är det så? Håller vi på att få en riktigt glasskultur i Sverige?

Meny besöker också en årlig glassfestival på Sicilien.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".