Spelen som vidgar vyerna

77 min

Hur svårt är det egentligen att göra spel där alla känner sig välkomna? P3 Spel snackar inkluderande spel, GaymerX och nätstormen som uppstår när Baldur’s Gate-spelare möter en transkaraktär.

P3 Spel möter Matt Conn som tröttnade på att inte känna sig riktigt hemma varken bland spelnördarna eller i gay-communityt. Han tog saken i egna händer och startade det inkluderande spelkonventet GaymerX och spelstudion Midboss som gör HBTQ-vänliga spel. Vad är egentligen “queer content” och blir ett spel automatiskt bättre för att det är inkluderande?

P3 Spel-panelen består av Susanne Möller och Tobias Norström som tillsammans med Sebastian Krantz från Sverok Stockholm och RFSL Ungdom snackar om spelen som vidgar våra vyer. 

Det delas ut betyg till Uncharted 4 och vi vänder och vrider på det märkliga indiespelet Stephen’s Sausage Roll. Effie Karabuda står för veckans krönika (närgånget med Nathan Drake och hans possé!) och det bjuds även på senaste nytt från spelvärlden plus en rejäl utskällning i veckans Wall of Shame. 


Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.