Älskade sommarsport

40 min

Sommaren gästspelade stort i helgen, vilket föranleder oss att spana på era favoritsommarsporter – kanske har du tävlat i varpa eller är släktens krocketchampion?

Sommarsporterna handlar ofta om det spontana. Femkamp med kusinerna vid sommarstugan, kompismästerskap i bangolf, en helkväll med hårda kamper om att slå ner det andra lagets kubbar eller egna hästtävlingar, utan häst på framklippt bana på ängen. Alltså, de där lite udda grenarna som gör sig extra bra under solig himmel.

Även om det ofta är spontant, kan det också bli heta strider och den vänskapliga kvällen kan tas över av tävlingsdjävulen i dig. Tävlar du varje helg i vattenskidor? Tar ditt volleybollag över showen vid sandstrandens nät? Eller är din sommarutmaning varje år att simma flera kilometer i öppet vatten?

Vi vill veta varför du håller på med just den sommarsport du gör, oavsett hur frekvent. Det kan vara allt från svenskt mästerskap till en sällskaplig aktivitet under fikapausen i trädgården. Vad är det med din sport som gör att du inte kan vänta på sommarens fina väder?

Är du kanske distriktsmästare i forspaddling? En fena på casting? Eller samlar du fortfarande ditt barndomsgäng för att spela inlinehockey på en parkering varje torsdag?

Ring Christian Olsson i kväll och berätta vilka somriga sporter du tycker mest om och varför du inte kan vara utan dem. 099-110 90 är numret. Vi startar klockan 23.07. Det går även bra att skicka mail till Karlavagnen@sverigesradio.se eller höra av dig på våra sociala medier Facebook, Instagram och Twitter: @P4Karlavagnen.


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista