Allergi på liv och död

84 min

Njuter du av sommarvärmen eller håller du dig inne nu för att pollenallergin sätter stopp för dig? Du kanske lever med ögon som rinner och täppt näsa så här års?

Men du är långt ifrån ensam om att vara allergisk, minst en miljon svenskar lider av allergier av olika slag. Pälsdjur, födoämnen, damm, mögel eller något annat som kan orsaka svåra reaktioner. Eller så krånglar det "bara" till vardagen. Det kanske inte alltid tas på så stort allvar det där med allergier - men faktum är att en enda nöt kan göra en allergisk person dödssjuk.

Hur är livet som allergiker? När är det som svårast att hantera? Hur gör du för att människor ska förstå?  Blir du inte bjuden på middagar för att andra tycker att det är för krångligt med dina matallergier? Du som förälder som har ett allergiskt barn, är det en ständig oro?

Ikväll i Karlavagnen vill Pernilla Arvidsson prata med dig om dina allergier och din vardag och vi vill höra om den där gången när allt gick snett. Programmet börjar efter 22-ekot. Ring 099-110 90. Slussen öppnar vid 21.00. Mejla redan nu på Karlavagnen@sverigesradio.se! Eller hör av dig på våra sociala medier Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista