Eurovision Song Contest – flipp eller flopp?

44 min

Nedräkningen har börjat och nu är det bara några dagar kvar till schlagerfestivalen i Globen med massor av fest, glitter och glamour. I kväll pratar vi Eurovision Song Contest.

Vad tycker du egentligen om Eurovision Song Contest. Är det en nagelbitare där du inte vill missa något? Ring i så fall och berätta varför denna tävling är så viktig för dig. Kanske tillhör du dem som hittar en favorit varje år som du röstar på så mycket du orkar. Kanske blir det tom ett besök i nästa års värdland?

Eurovision Song Contest är inte bara en tävling för årets artister. Det är också en tävling för alla hemma i soffan. Varje år är det många som bänkar sig med vänner eller grannar för att försöka förutspå vilka artister som kommer att dissas och hissas. Folk anordnar frågesporter, de tippar vinnare, och bettar. Är det denna formen som gäller för dig så ring så vi får höra mer.

Men i andra ringhörnan finns ju de som tycker att Eurovision Song Contest är det värsta monster som kommit ut ur SVT fabriken. Med intetsägande och smaklösa låtar som framförs av artister iförda glitterkostymer som mest för tankarna till en översmyckad julgran.

Är det här något som du kan skriva under på så vill vi att du ringer i kväll och berättar om din syn på tävlingen. Kanske tycker du att det var andra tider när låtar som Waterloo med Abba eller Nygammal vals med Lill Lindfors och Svante Thuresson vann Melodifestivalen.

Sedan finns det ju faktiskt en tredje kategori och de är de som hatar Eurovision Song Contest men ändå inte kan låta bli och titta, är du en av dem så ring och red ut detta för oss som inte riktigt förstår.

Och sist men inte minst, skall Frans ha mössan på eller inte?

Karlavagnen startar klockan 23.07. Leif Hedegärd tar emot ditt samtal om Eurovisonen. 099-110 90. Du kan även skicka din synpunkt till Karlavagnen@sverigesradio.se eller höra av dig på våra sociala medier, Facebook, Twitter och Instagram: @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista