Amanda Bergman, Roxette och Kristin Amparo utgör Svensktoppens utmanarfält

5:03 min

Micke Cederberg programleder denna veckan när Amanda Bergman, Roxette och Kristin Amparo vill konkurrera med de tio låtarna på listan.

Amanda Bergman - Amanda sjunger i bandet Amason som just nu är aktuella med en cover av gruppen Foreigner. Förra året låg Amanda på listan med sin tolkning av "Vintersaga". Nu prövar hon lyckan igen med den egenskrivna låten "Falcons". I höst är det Europaturné som gäller för Amanda.

Roxette - Duon släpper ny platta inom kort och skulle ge sin avskedturné i sommar för att fira sina 30 framgångsrika år men Marie Fredrikssons hälsa satte stopp för det hela. Utmanarlåten heter "It Just Happends". Per Gessle har också extraknäckt som programledare i P4 under våren när han presenterat sin Top-9 -lista på olika teman.

Kristin Amparo - För två år sen hade hon en stor hit ihop med Albin i "Din Soldat". Förra året tävlade Kristin i Melodifestivalen och nu är hon tillbaka med "Music" som är utmanare. Den kommer från TV-programmet "En Resa För Livet" som spelades in när Kristin var i Sydafrika för att deltaga i SOS Barnbyars arbete.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista