Kristoffer Triumf: Jag har en grundmurad känsla av att jag är ganska värdelös

35 min

För fyra år sedan var Kristoffer Triumf relativt okänd, sen startade han podden Värvet. Vi pratar om bekräftelsebehov och viljan att vara känd. Men även om stress och skilsmässan han just gått igenom.

Livet förändras och i Psyket pratar Kristoffer Triumf om olika förändringar i sitt liv. För några år sedan sökte han för första gången hjälp för sitt mående.

– Jag fick humörsvängningar och började skälla ut folk, men var samtidigt deprimerad och kände: "Vad är meningen med det här, det känns så jävla grått allting." Då kände jag att mitt humör hade glidit mig ur händerna och jag sökte vård.

Han har ätit antidepressiv medicin i flera år, men nu har han precis slutat efter att ha fått hjälp av en psykiatriker.

Vi pratar också om skilsmässan som han precis har gått igenom.
– Ja, det var ju det där som jag tycker är jobbigt att prata om. Men ja, jag har skilt mig.

Hur har det påverkat dig?
– Mitt konsekvenstänkande är kanske inte min starkaste sida, så jag hade ingen aning om hur det skulle vara. Jag har kanske inte dealat med alla delar av det än. Men det har varit ett turbulent halvår och jag är lite mitt uppe i det fortfarande.


Det här var en intervju där vi trevade lite. Trevade efter vad som går att prata om och inte. Så kan det ju vara med saker som just har hänt. Det kan vara känsligt och så ska det kanske vara. Jag tycker i alla fall att Kristoffer är modig som försöker. Som är ärlig och delar med sig av hur livet kan förändras och hur livet kanske alltid förändras. - Emmy Rasper

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista