Aldrig som dom

29 min

När Nadia är sju år spelar hon in sagor på bandspelaren så att lillasyster ska ha något att lyssna på när mamma dricker på dagarna. Om ett par år är det också hon som går på alla föräldrarmöten.

Hur länge man kan stå bredvid innan man själv går med i fallet? Nadia Ben Belgacems utforskar var gränsen mellan sitt eget liv och andras går. Om varför det är så svårt att inte lägga sig i och istället lita på varandras förmåga.

När småbarnsåren är över märker Nadia att också syskonen börjar använda droger. Vad ska hon göra då? När de hon älskar mest börjar bete sig som människor man hon har försökt fly från hela barndomen? 

– Jag tror att du överdriver. Det är nästan som att du letar efter problem, så att du kan ta tag i det innan det ballar ur, säger hennes bror.

– Du är som en snedvriden fotbollsmorsa, säger Nadias vän. 

Hur ska hon göra? Lägga benen på ryggen och älska på håll eller tvinga ner goda råd så långt ner i halsen att man inte mer är välkommen? Här gör tre syskon gör upp om vad det egentligen innebär att hålla vad man lovat.

Programmet gjordes av Nadia Ben Belgacem 2012 när hon var student på radioproducentutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista