P1 Kultur måndag 16 maj

59 min

P1 Kultur är på Cannes filmfestival! Vi träffar Shia LaBoeuf som ska spela John McEnroe i filmen om Björn Borg, diskuterar Andrea Arnolds American honey och jämställdhet inom filmvärlden.

Nu har kulturkorrespondent Lisa Bergström äntligen sett Andrea Arnolds American honey - som hon längtat så mycket efter - uppfylldes hennes förväntningar? Och hur är den tyska filmen Toni Erdmann? Dessutom samtal om jämställdhetskampanjerna här i Cannes, från Jodie Foster till Alice Bah Kuhnke och Anna Serner. Gäst i direktsändningen är David Herdies som producerat filmen Madre, som är med och tävlar om guldpalmen för kortfilm. En svensk-colombiansk samproduktion som också är en del av ett större projekt - Break The silence, om sexuellt utnyttjande av barn.

Gäst i studion i Stockholm är Jenny Lantz, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i modevetenskap vid Stockholms universitet. Hennes nya bok "Modets död" ges ut i dagarna och i dagens P1 Kultur berättar hon om varför ointresset för mode breder ut sig.

Dagens OBS-essä, idag av sociologen Emma Englund om varför män köper sex och hur prostituerade kvinnor ser på sina egna liv.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista