Bödlar, förtroende och ett Worldvision utan Afrika?

41 min

Hur hade bödeln det i 1600-talets Sverige? Hur gör man för att återuppbygga ett förtroende? Och kan man tala om ett Worldvision utan Afrika?

Ordet förtroende är på mångas läppar, inte minst på Miljöpartiets. Man gör ett fel, blir påkommen och ber sen om nytt förtroende eller beklagar att man nu måste bygga upp ett nytt förtroende. Ett alternativ är förstås att rätta till det som blivit fel kort och gott - men begreppet förtroende är viktigt i dagens samtal. Louise och Thomas frågar Oskar Henrikson, leg psykolog, hur man egentligen kan bygga upp förtroende.

Nu föds idén om ett Worldvision som ska utveckla Eurovision. Hela världen ska med! Americavision! Asiavision!
Men vänta nu. Den tyngsta musikkontinenten då, varför är inte den med i detta? Louise bjuder in Daniel Jadama, filmare , dj och inspiratör vad gäller afrikanska musikscenen för att resonera om hur kroatisk folkdräktsschlager och schweizisk raprock kan tänkas stå sig mot de bästa från afrikanska kontinenten.

Bödeln är ett gammalt yrke och Annika Sandén, docent i historia vid Stockholms universitet, besöker Nordegren & Epstein och berättar om boken "Bödlar, liv, död och skam i svenskt 1600-tal".

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista