P1 Kultur fredag 20 maj

59 min

Kents sista album "Då Som Nu För Alltid" har landat. I P1 Kultur närgranskas musiken och fenomenet Kent tillsammans med P3:s Kentpodd. Dessutom Roger Wilson om senaste filmerna i Cannes.

Kentpodden görs av P3:s Samir Yosufi och Märta Myrstener och TT:s Patrick Stanelius. I podden går de igenom Kents skivor från allra första början 1995 och de gästar P1 Kulturs studio för att diskutera fenomenet Kent. Går det att sammanfatta och förstå bandets 21-åriga skivhistoria? Och vad tycker de om nya skivan Då Nu Som För Alltid?

P1 Kulturs Roger Wilson är på Cannes filmfestival som nu lider mot sitt slut. Vilka filmer har varit höjdpunkterna och på söndag koras årets Cannesvinnare - vem kan ta hem Guldpalmen den här gången? Dessutom blir det bland annat intervju med den franska skådespelaren Marion Cotillard, som är med i Xavier Dolans senaste film It’s Only the End of the World.

Och, sist, kulturredaktionens Jenny Aschenbrenner från Bibu - scenkonstbiennalen för barn och unga Bibu - där temat är Mod.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".