Jag får ståpäls!

76 min

När har du känt att det bara rös i hela kroppen när du bevittnat en idrottsprestation utöver det vanliga? Vilka händelser på arenan fick dig rörd till tårar? Det ska vi prata om ikväll.

Vi är nog många som minns Gunde Svans frenesi när Torgny Mogren tog hem guldet i VM-femmilen i Falun 1993.

Tjugo år senare var det dags igen. Johan Olsson gjorde det som nästan ingen trodde var möjligt. Han åkte och åkte tills det bara vara upploppet kvar och ingen längre kunde hota honom. Ännu en femmilsbragd var ett faktum och ett helt skidland stod upp och formligen vibrerade.

I fotbollens värld fick vi nyligen se Leicester City FC, ett lag utan stora världsstjärnor och enorma förväntningar, chockerande ta hem engelska Premier League. Och bara en vecka senare gjorde 39-åriga Francesco Totti sin sexhundrade match för sitt Roma, klubben där han spelat i 23 år. Förmodligen var det också sista gången han klev in på Olympiastadions gräsmatta, och tårarna flödade över hela den italienska huvudstaden.

Som dubbel världsmästare och sitt lands absolut största hopp var förväntningarna enorma. Cathy Freeman invigde OS i Sydney genom att tända elden. Hon stod senare på startlinjen för att ta guld på 400 meter. Hela stadion kokade, Cathy Freeman skulle bara vinna. Den rysningen som gick genom kroppen när hon som inte fick förlora stod pall är oförglömlig för många. Det är den vi ska prata om i dag. När har du känt att det bara rös i hela kroppen? Vilka händelser på arenan fick dig rörd till tårar?

Var det när Magdalena Forsberg till slut fick sin olympiska medalj, eller kanske Berndt Johanssons OS-guld i cykel? Hur kände du när Tuffe-Uffe Samuelssons tårar rann efter att hans dubbla medborgarskap höll honom utanför OS i Nagano?

Vilka är ögonblicken du minns? När det som hände i ett mästerskap, match eller tävling fick dig att rysa, håret att resa sig eller helt enkelt fälla en tår. Ring i kväll och berätta för Christian Olsson om hur sporten har påverkat dig psykiskt och fysiskt i de där laddade stunderna. 099-110 90. Vi startar klockan 22.12. Det går även bra att skicka mail till karlavagnen@sverigesradio.se eller höra av dig på våra sociala medier Facebook, Instagram och Twitter: @P4Karlavagnen.


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista