De borttappade vita näsdukarnas tid

43 min

: Det är valborgsmässoafton - krokusens, studentsångarnas och de berusade femtonåringarnas egen dag. Varför är det så förföriskt att vara full när man är liten? Varför ligger de unga utspridda i parkerna vitklädda och medvetslösa år efter år? Jenny Teleman har gjort ett program till de som dricker sig plakata för första gången denna helg och till dem som gör det för hundrade gången och till deras föräldrar. Alkoholläkaren, Astrid Lindgren och eskimåerna vet alla något om den, fyllan i alla dess skiftande former, den verkliga, den litterära och den själsliga. Dessutom, vad man kan göra med ett skärp när spriten tryter på Grönland.

Det är valborgsmässoafton - krokusens, studentsångarnas och de berusade femtonåringarnas egen dag. Varför är det så förföriskt att vara full när man är liten? Varför ligger de unga utspridda i parkerna vitklädda och medvetslösa år efter år?

Jenny Teleman har gjort ett program till de som dricker sig plakata för första gången denna helg och till dem som gör det för hundrade gången och till deras föräldrar. Alkoholläkaren, Astrid Lindgren och eskimåerna vet alla något om den, fyllan i alla dess skiftande former, den verkliga, den litterära och den själsliga. Dessutom, vad man kan göra med ett skärp när spriten tryter på Grönland.

En efterlängtad repris från 2003.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista