När Obama förlorade OS 2016

14 min

Som nyvald president och med enormt höga popularitetssiffror skulle Barack Obama se till att OS 2016 hamnade i hans hemstad Chicago.

Under sitt första år som president är Barack Obamas popularitetssiffror skyhöga runt om i världen. Han ger sig ut i världen för att surfa på framgångsvågen och se till att de olympiska sommarspelen 2016 hamnar i hemstaden Chicago.

Han blir ansiktet utåt i kampanjen och med Barack Obama i spetsen är Chicago storfavorit att besegra konkurrenterna Rio, Madrid och Tokyo.

På hemmaplan kritiseras presidenten för att lägga ner tid på OS-ansökan. Republikanerna hoppas att han ska förlora.

Barack Obama och hans fru Michelle åker till Köpenhamn och IOK-kongressen i oktober 2009. Där håller båda passionerade tal för sin hemstad.

Men Chicago åker ut först i omröstningen. Rio vinner. Sydamerika får sitt första olympiska spel. Barack Obama sitt första riktigt stora bakslag.

Men om Barack Obama är nedslagen är hans republikanska motståndare överlyckliga. Republikanerna firar att "egot  landat", att IOK lyckats sticka hål på ballongen Barack Obama.

Sommaren 2016 blir hans sista sommar som president. Ett olympiskt spel i hemstaden Chicago hade blivit det perfekta slutet. Men nu är det istället Rio och Brasilien som står som värd för spelen i sommar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista