Björn om att insjukna i anorexia

Här finns inget ljud

När Björns studier inte blir vad han hoppats på försöker han få kontroll över sitt liv genom träning och vad han äter. Han blir så pass sjuk i anorexia att hans hjärta tillslut håller på att stanna.

I veckans Pira & Bråding möter vi 29-åriga Björn, en glad, social och sportig kille. Han växer upp med tre andra syskon och som det mellanbarnet han är gör han allt för att bli sedd och få stå i centrum. 22 år gammal bestämmer han sig för att ta tag i sitt liv, han flyttar till Sundsvall för att studera, mest för att visa sina föräldrar och syskon att även han kan bli någon. Och det är också nu som han börjar tappa kontrollen över sig själv.

När utbildningen i Sundsvall inte blir som han hoppats på och ensamheten trycker sig på långt borta från familjen, tar Björn kontrollen över sitt liv med hjälp av sin träning och vad han äter. Det börjar med att han bestämmer sig för att sluta äta godis. Det fortsätter med att han helt slutar äta kolhydrater. Till slut tillåter han sig själv att bara äta lite sallad, samtidigt som han tränar stenhårt varje dag. Efter bara några månader är han så pass sjuk i anorexia att hans hjärta håller på att stanna.

- Jag hade så pass låg puls att dom fruktade att jag skulle dö. Jag hamnade på sjukhus där dom övervakade mitt hjärta dygnet runt. Och på nätterna kunde jag vakna av att personalen sprang med min sjukhussäng till intensivvårdsavdelningen för att min puls var så låg.

Hör Björn berätta om hur det var att insjukna i anorexia. Hur han manipulerade hela sin omvärld och hur han tillslut vände allting på en bensinmack i Finnspång.

Programmet med Björn är en repris från tidigare i år. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista