Bokcirkeln med Plura Jonsson och Fredrik Virtanen läser 40-åringen "Jack" av Ulf Lundell

42 min

Ny omgång av Bokcirkeln, och den här gången läser vi Ulf Lundells roman "Jack" som i år firar 40 år som utgiven. Bokcirkeldeltagare är Plura Jonsson och Fredrik Virtanen.

Två östgötar träffas i Lundströms Bokradios studio för att prata om Ulf Lundells debutroman "Jack", som firar 40 år i år.

Det är nämligen dags för ännu en omgång av Bokcirkeln och bokcirkeldeltagarna och östgötarna är: sångaren, programledaren och konstnären Plura Jonsson samt programledaren, journalisten och tomatodlaren Fredrik Virtanen.

- Ärligt talat så känner jag igen varenda grej i den här boken, jag har gjort i princip samma sak. Varit full och påtänd på Gotlandsbåten, cyklat till Sudersand, och legat och spytt i sanden där. Varit på fester och vaknat upp och undrat var man är…i nån matta eller i nått badkar eller nånstans – så jag känner igen rätt mycket. Ulf Lundell är visserligen två år äldre än mig, det tycker jag ska framhävas (skratt) – men vi levde ändå på samma tid, läste samma böcker och lyssnade på samma skivor och sånt där.
Jag läste Jack när den kom ut, och tyckte att den var jättebra då. Så jag var lite spänd nu när jag skulle läsa om den, och vad jag skulle tycka nu, liksom, säger Plura i Bokcirkeln.

Kolla in här (länk) för att få läsanvisningar och när vi läser vad!
Och HÄR är en länk till Bokcirkelns hemsida

Dessutom får vi finbesök av poeten Eva Ström för ett knyta-ihop-säcken-samtal om förlossningsskildringar i litteraturen.

Och så träffar vi Johannes Heldén som har gjort det mycket spännande verket Astroekologi.


 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista