Vägen till Frankrike

85 min

Är du på väg till EM? Är väskan packad, platsen på arenan i Nice bokad? Eller följer du fotbollsfesten från soffan, med spelschemat uppspikat på vardagsrumsväggen? Ikväll snackar vi EM-förberedelser.

Det var en frispark han hade sparat till precis rätt tillfälle. Och då, i 76:e minuten, när Zlatan placerade ut bollen och tog några djupa andetag där under Parkens strålkastare kändes det nästan skrivet i stjärnorna att det skulle gå vägen. En paus. Och sen hördes nog det svenska jublet nästan hela vägen över Öresund.

Nu är det ett tag sen den där kyliga novemberkvällen i Köpenhamn, men den har etsat sig fast på många svenska hornhinnor, och där blir den säkerligen kvar i många år framöver. Men nu är vi framme vid nästa kapitel, och det är bara en dryg vecka kvar till EM-slutspelets öppningsmatch.

Idag vet vi mycket mer än vi visste där i glädjeyran efter Zlatans uppvisning på Parken. Till exempel vet vi att det är Irland, Italien och Belgien vi måste ta oss förbi i gruppspelet för att få se mer av blågult än bara tre ynka matcher. Ett motstånd som kräver att hela laget, och inte minst fansen, är på tårna. Och ikväll vill vi höra just från dig som tänker stötta landslagets kampanj genom EM, oavsett om det är på läktaren eller hemma i soffan.

Hur ser dina EM-förberedelser ut? Är spelschemat uppspikat på vardagsrumsväggen, och den nya projektorn redan inhandlad? Eller är du en av de lyckliga som packat väskan för Paris, Toulouse eller Nice? Bestämde du dig så fort slutsignalen löd på Parken, eller kom inspirationen plötsligt nu ikväll? Och hur lät den där diskussionen när familjen fick reda på att slappandet på en thailändsk strand kanske måste bytas ut mot duggregn på en fransk läktare?

Och så vill vi såklart höra från dig som inte riktigt hade samma tur. Du som fick välja semesterperiod sist av alla på jobbet, eller måste på släktkalas i hembygden precis mitt i fotbollsfesten. Har du vägt upp din missade Frankrikeresa med att analysera varenda millimeter av Giorgio Chiellinis markeringsspel eller blivit övertygad om att Thibaut Courtois alltid går åt höger på straffar?

Ring Christian Olsson, som själv snart packar väskan för Frankrike, och berätta om planeringen och känslorna inför din resa. Eller hör av dig och lätta ditt hjärta kring sorgen över den försenade semestern eller olyckliga planeringsmissen. Numret är 099-110 90, slussen öppnar klockan 21, programmet drar igång klockan 21.40. Du kan också mejla till Karlavagnen@sverigesradio.se, eller höra av dig på Twitter eller Instagram @P4karlavagnen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista