Välkammad på jobbet?

92 min

Hur viktigt är det att vara välkammad när man är minister? Har en manlig minister någonsin fått klagomål på sin frisyr? Vad finns det för klädkoder på ditt jobb? Det pratar vi om i kväll.

"Varför slet ingen fram en borste till ministern?"

Det undrade journalisten Kerstin Weigl i en krönika i Aftonbladet som har väckt starka reaktioner. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article22900290.ab

Kerstin Weigl kommenterade klädval, smink och framförallt frisyr på Miljöpartiets Isabella Lövin när hon presenterades som ny vice statsminister på en presskonferens, för ett slarvigt hår och skrynkliga kläder kan skymma budskapet, menade krönikören.

Vilka krav kan vi ställa på en ministers stil - och tror du att det spelar roll om det är man eller kvinna? Vilka problem kan uppstå om vi klär oss "fel" - och hur är det på ditt jobb, vad finns det för klädkoder där? Står kampen mellan att få visa vem du är eller att vara representativ?

Ring till Johanna Linder och diskutera utseende och stil på jobbet! Karlavagnen startar klockan 21.40 och som vanligt är numret 099-110 90. Det går att höra av sig via e-post till karlavagnen@sverigesradio.se, eller via Facebook, Twitter och Instagram: @P4 Karlavagnen.


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista