Linn om att leva med ett ärr i sitt ansikte

Här finns inget ljud

När Linn är 4 år blir hon biten av en hund i ansiktet. Hon får ett stort ärr över hela ansiktet. Hon lägger skulden över olyckan på sig själv och i skolan blir hon mobbad pågrund av sitt utseende.

I veckans program av Pira & Bråding möter vi 27-åriga Linn som när hon är 4 år gammal blir attackerad av en släktings Bordercollie. Hunden bitter henne så illa i ansiktet att ena kinden slits loss och hela hennes ansikte demoleras. Hon får sy 16 stygn och hon får ett stort ärr som pryder hennes ansikte.

I skolan blir Linn kallad ”Scarface”, hon mobbas, blir slagen och totalt utfryst pågrund av sitt ärr. Hemma lägger familjen locket på och Linn tar själv på sig hela skulden för det som hänt.

- Alla sa att det var en snäll hund. Och det som de vuxna sa blev min sanning. Så det måste ju vara mitt eget fel att hunden bet mig.

Skulden växer sig allt starkare och förföljer henne hela uppväxten. Hon sluter sig mer och mer inåt och berättar inte för någon hur hon egentligen mår. När hon själv får barn och hennes egen dotter är 4 år, samma ålder som hon själv var då hon blev hundbiten, kraschar hon totalt. Allt kommer ifatt henne. Hon vaknar flera gånger varje natt av flashbacks från attacken, hur hon blir biten gång på gång. Hon orkar inte mer och bestämmer sig för att ta sitt liv.

Hör Linn berätta om hundattacken, skuldkänslan och hur det är att som barn ta ansvar över en olycka som egentligen inte är ens eget fel. Men också om vägen tillbaka. Hur hon tillslut besegrade känslan av skuld och hur hon sakta har vänt hatet mot sitt ärr i ansiktet till att börja acceptera det som en vacker del av kroppen.

Programmet med Linn är en repris från tidigare i år. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista