Om att koka potatis och vispa grädde – vårens kokböcker!

30 min

– 12 sidor om att koka potatis är perfekt! – Han har också recept på vispad grädde. – Jag blir jättestressad av den här boken! – Jag föll för att den är brun och liten. – Det här är nåt för foodies.

Menys Nina Frogneborn och Tomas Tengby får hjälp av två hängivna kokboksälskare när de hittar pärlorna bland vårens nya kokböcker.

Emma Kolback, kock och krögare, har hört förut i dessa sammanhang och är tillbaks denna gång också.

Debut i sammanhanget är det för Eric Ericsson, skådespelare till vardags och kokboksmissbrukare all övrig tid.

Böcker som presenteras i programmet:

Erics gamla godingar:
India Cookbook av Pushpesh Pant
The Lebanese kitchen av Salma Hage

Erics nya böcker:
Potatis, om pumatassar, kupning och en obändig livsvilja av Anna Froster
Grilla vego av Paul Svensson

Emmas böcker:
Enkel god mat - tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter & skafferi av Olle T Cellton
Ramen, japanska nudlar och smårätter av Tove Nilsson

Nina Frogneborns böcker:
Amerikanska pajer, recept från bageriet Four & Twenty Blackbirds av Emily och Melissa Elsen
Konsten att göra kaffe, vägen till den perfekta smaken av Lani Kingston

Tomas Tengbys böcker:
Den asiatiska köksträdgården, odling & filosofi av Sutip Austad
Fermentera, mat med jäst, mögel & bakterier av Jenny Neikell

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".