Svart vecka för Svenska kyrkan – hur påverkas förtroendet?

46 min

Hur påverkas varumärket "Svenska kyrkan" efter veckans avslöjanden om vidlyftiga resor och dyra krognotor? Hör varumärkesforskare Frans Melin, och Wanja Lundby Wedin, 1:a vice ordf i Kyrkostyrelsen.


Dödshjälpsdebatten i fokus igen

Kanada är på väg mot att tillåta "läkarassisterat självmord." Och i Holland har ett uppmärksammat fall där en kvinna i 20-årsåldern beviljats dödshjälp efter långvariga psykiska problem skapat debatt långt utanför landets gränser. Vilken väg går Sverige? Hör Helena D´Arcy, ordförande för den katolska organisationen Respekt, och Staffan Danielsson, centerpartistisk riksdagsledamot och medlem i Rätten till en värdig död. 


Pingstkyrkan lockar ortodoxa avhoppare

Många syrisk-ortodoxa i Södertälje hittar nu ett nytt hem i Pingstkyrkan. –Här är det mera "kom som du är" säger Emanouel, en av de som lämnat sin traditionella kyrka. Hör Ann Törnqvists reportage om vinster och förluster med att byta andlig gemenskap.


Helgonförklaras i helgen

Hör historikern Yvonne Maria Werner om vad som ligger bakom att svenska Elisabeth Hesselblad på söndag kanoniseras till helgon vid en ceremoni i Rom.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".