Och Plura va där, och Fredrik Virtanen och Åsa Ericsdotter och i Vietnam - och alla dom andra me

42 min

Vi cirkulerar kring del två av romanen "Jack" i bokcirkeln, tillsammans med Plura och Fredrik Virtanen. Och vi besöker Vietnams boss-feminist. Och får en inblick i fettfritt samhälle

I Ulf Lundells låt Sextiosju, sextiosju sjunger han "och Jonny va där och Mona och Mysan och Ben/ och alla dom andra me". Det är en ypperlig text att travestera en dag som denna!

Artisten, konstnären, TV-kocken, författaren, sångaren Plura Jonsson tillsammans med journalisten, krönikören, programledaren Fredrik Virtanen ger sig i kast med del två av Ulf Lundells debutroman "Jack" i Bokcirkeln, tillsammans med bokcirkelledare Marie Lundström. Och den här gången är det en dagboksdel vi möter i romanen: Jack skriver dagbok - och det är kvinnor och kompisar och ett kollektiv i Skärblacka utanför Norrköping och sura besök hos morsan och farsan i Värmdö och längtan efter Sonja.
Häng med! Här finns alla läsanvisningar, och här finns en direktlänk till Bokcirkelns egna hemsida.

Vi följer också med Marie till Vietnam, där vi får träffa Vietnams boss-feminist (enligt egen utsago) - Trang Ha. Trang Ha säljer dessutom böcker som ingen annan i Vietnam, och kan få upp till 2 miljoner visningar av sina facebookinlägg.

Dessutom får vi äran att träffa Åsa Ericsdotter, som tidigare i sin karriär har skrivit prosalyriska böcker om krångliga kärleksrelationer. Nu i sommar kommer hennes spännings- och skräckdebut ut. Den heter Epidemin och beskriver ett Sverige där "Hälsopartiet" får makten över riksdag och hamnar i regering och subventionerar fettsugningar och gör magsäckskrympningar på - enligt deras måttstock - alldeles för feta barn. Och det kommer inte att sluta där...

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista