Popula namedroppar: Ivana Helsinki, Taina Elg & Vasas flora och fauna

39 min

Hybris i Populastudion. Vi har gått loss på finska kungligheter inom film, indiepop och design. Exklusiva intervjuer utlovas. Och som pricken över i:et – en svettig springande man i Helsingfors!

Erkki träffar Paola Suhonen i Helsingfors. Paola är kanske mest känd som det finska designundret Ivana Helsinki som synts på catwalken i både Paris och New York och tagit steget från mode till inredningsdesign.

Maija mysfikar hemma hos Finlands kanske enda riktiga Hollywoodstjärna – filmlegenden Taina Elg. Följ med på en kopp kaffe i hennes våning i New York och hör Taina berätta om svunna tiders glamour och showbiz.

Finnblickens reporter Elin von Wright hänger med det finlandssvenska indiebandet Vasas flora och fauna på en spelning i Stockholm. Hör också svenska fansen berätta varför de fastnat för bandets egentligen ganska lokalt förankrade musik!

Och i Haloo Helsinki denna vecka träffar Salla Valtari den mycket aktuella konstnären Nestori Syrjälä som berättar om sitt performancekonstverk Running Man, en svettig kostymnisse som springer omkring på Helsingfors gator!

Dé ni! Och så klart massa sköönii musiikkii!

Popula i P4 och Sisuradio fre 27 maj kl 20.40–21.40
Programledare Erkki Kuronen och Maija Waris

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista