Linnea Olsson på MADE-festivalen

Här finns inget ljud

Linnea Olsson spelade live på Norrlandsoperan under MADE-festivalen i Umeå för ett par veckor sedan i "Teatern" - den fina salongen med röda sammetsstolar där det vanligtvis spelas traditionell opera.

MADE står för Music, Art, Dance, Etcetera. En festival på Norrlandsoperan i Umeå som innehåller allt från dansföreställningar och performances, till konst- och popmusik. P3-bekanta artister på festivalen var Alice Boman och Linnea Olsson.

Linnéa spelade tillsammans med sitt band bestående av Maria Andersson (keyboard/sång) och Andreas Olsson (trummor). Men framförallt var det förstås Linnea Olsson med sin cello, sin loop-pedal och sin fantastiska röst som trollband publiken.

Värt att nämna är att det finns inga förinspelade bakgrunder i Linnéas konserter. När man hör att hon spelar flerstämmigt gör hon det live med hjälp av en loop-pedal. Hon spelar först en stämma som hon samtidigt spelar in i pedalen och direkt spelar upp, då hon lägger ytterligare en stämma. Till slut är det en halv orkester av bara Linnea Olsson - fast ändå live

Den här webbversionen av konserten innehåller hela 15 låtar och är runt en timme och tjugo minuter. Maxat för alla Linnéa-lovers

Låtar:

TheOcean
Giddy Up!
Sailing
Hurt
The love she kept
I take the blame
What
My Work
I sat down next to you
Dinosaur
Fortune
Unfinished Sympathy - Massive Attack cover
Guilt
Breaking
You and I, oh we

Musikmix Christer Blomgren
Producent: Mikael Lindberg (och Pär Freij, P2)

Inspelat den 8 maj 2015.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista