Möt teatermannen Nils Poletti

25 min

HÖR Nils Poletti om konsten, skammen och teaterarbetet.

Nils Poletti har låtit tala om sig som skådespelare, men ännu mer som regissör och allra mest som konstnärlig ledare för Turteatern i Kärrtorp i Stockholm.

Han har ännu inte fyllt 35, men redan hunnit med väldigt mycket.

Född 1982, uppvuxen i förorten Tyresö utanför Stockholm, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Han är skådespelare och regissör och konstnärlig ledare för Turteatern i Kärrtorp i Stockholm, där han innan dess även startade Unga Tur.

Han skriver också – bland annat har han skrivit Sånger för Norden, han står själv bakom en rad av Turteaterns dramatiseringar och just nu kan man på Turteatern se hans enormt hyllade uppsättning av Äldreomsorgen i övre Kågedalen, baserad på Nikanor Teratotologens roman.

Men Nils Poletti har också arbetat på Dramaten där han bland annat gjorde fyra experimentella uppsättningar under rubriken Satans Strindberg och år 2014 regisserade han föreställningen Carolus Rex i Riddarholmskyrkan i Stockholm.

 

Som sitt klipp från Radioteatern valde Nils Poletti Girlnet av Isabel Cruz Liljegren i regi av Helena Sandström. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista