Kärlek på jobbet, livemusik om förspilld mobiltid och Ramadan ovanför polcirkeln

41 min

Vad ska man göra om man blir kär i någon på jobbet? Hur firas Ramadan norr om polcirkeln? Och så blir det musik om att sluta stirra ner i mobilen.

Hur hanterar man kärlek på arbetsplatsen? frågar sig Louise i dagens Nordegren & Epstein i P1. Många träffar sin partner på jobbet och ändå är osäkerheten stor om vad det är som gäller. När ska man berätta för chefen? Och vad ska kollegorna göra om de får syn på ett omslingrat par bakom kaffeautomaten? Idag ska vi fördjupa oss arbetsplatsromantikens möjligheter och svårigheter. Eva Norrman Brandt, psykoterapeut och ledarskapskonsult, gästar programmet.

Dessutom blir det livemusik i studion. Många par-terapeuter har vittnat om att mobiltelefonanvändning är ett problem. Svårt att få uppmärksamhet helt enkelt! Idag får vi besök av artisten Jireel som skrivit en låt om det här. "Langa luren" heter den. Vad är det vi riskerar att missa om vi har svårt att vara utan mobilen?

Och så reder vi ut vad det är som gäller när det handlar om fastedagens längd under Ramadan på platser norr om polcirkeln. Badar Anani, aktiv i Islamiska Föreningen i Västerbotten, förklarar.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist


Vill du höra av dig till oss?

Här kan du besöka Nordegren & Epstein i P1 på Facebook!

Det går också bra att mejla:

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.41
    Jireel Ft. Sam-E - Langa Luren
    Kompositör: Jireel Lavia Pereira Sami Rekik Jeff Roman Patricio Silva Alexandro Roman
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista