Hur möter kriminalvården jihadister i svenska fängelser?

45 min

Hur förbereder sig kriminalvården för svenska IS-krigare som återvänder och döms till fängelse? Finns det risk för ökad radikalisering? Vår reporter Alexandra Sandels har besökt anstalten i Kumla.


Tunisiska islamistpartiet Ennahda skiljer politik från religion.

Att det är viktigt att skilja mellan politik och religion brukar vara en liberal och sekulär utgångspunkt. Men nu handlar det om islamistpartiet Ennahda, som vann Tunisiens första fria val efter den arabiska revolutionen 2011. Sedan dess har man blivit av med den politiska makten, och nu tar man initiativ till att separera den politiska organisationen från den religiösa. Fernando Arias, vår korrespondent i Kairo rapporterar.


Kyrkohärvan i Hallunda – nu kommer domen.

Imorgon meddelar Södertörns tingrätt dom i den så kallade kyrkohärvan i Hallunda. Det är totalt sjutton personer kopplade till S:t Petrus och Paulus syrisk-ortodoxa kyrka som har åtalats för bland annat grovt bedrägeri. Ekots rättsreporter Karin Wettre har följt rättegången.


Välkommen till Naturens katedral.

Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid, heter det i sången. Och det är lätt att ryckas med av grönskan och fågelsången. Några sätter också ord på det – möt Hans-Erik Lindström, författare till boken Naturens katedral. Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista