Veckans spanare: Jonathan Lindström, Maja Aase och Göran Everdahl

41 min

Hos Ingvar Storm i Spanarna denna vecka: Jonathan Lindström: Övertydlighet är framtiden. Maja Aase: Våga släppa ordet fritt. Göran Everdahl: Alla vägar bär till Rom.

Jonathan Lindström: Övertydlighet är framtiden.

Vardagens mångfald är bara en yta. I själva verket har likheterna blivit så stora att både omgivningen och vi själva blivit otydliga. Men snart kommer en motreaktion då allt omkring oss tydligt avslöjar vad det är, samtidigt som vi själva har kläder som pedagogiskt berättar vilka vi egentligen är.

 

Maja Aase: Våga släppa ordet fritt.

I en tid då många kräver förståelse för den egna personen eller gruppen är fördömelserna mot andra kraftfullare än på länge. Här finns ingen dialog, bara klander. Men nu kan man ana en trötthet vid grälen och en längtan efter en öppen och fri diskussion där argumenten får brytas mot varandra för en bättre gemensam framtid.           

 

Göran Everdahl: Alla vägar bär till Rom.

Historien går ofta igen. Inte för att tider upprepar sig utan för att vi människor har varit oss lika, på gott och ont genom seklerna. Och när vi nu bildar allt större städer och statsbildningar blir likheterna med ett av historiens största riken, det romerska alltmer påfallande, inte minst i rädslan för andra befolkningsgrupper och kulturer.


I Spanarna hör du en panel med tre ovanligt skarpsynta personligheter som försöker avläsa tendenserna i det vardagliga bruset, för att sedan presentera sina framtidsvisioner för dig. Allt, högt som lågt blandas i skön förening.

Programledare är Ingvar Storm

Spanarna sänds fredagar klockan 15.04, repris lördag klockan 00.02 och klockan 10.03, samt söndag klockan 21.03 i P1. 

Du kan också lyssna på programmet när du vill i vår app Sveriges Radio Play eller på sverigesradio.se 

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.29
  George Benson, Herbie Hancock, Ron Carter, Billy Cobham, Johnny Pacheco - Billie's Bounce
  Album: Jazz Masters (21)
  Kompositör: Charlie Parker
  Bolag: VERVE
 • 15.39
  Tom Mcintosh, George Benson - Groovin'
  Album: Talkin' Verve
  Kompositör: Edward Brigati, Felix Cavaliere
  Bolag: VERVE
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista