Antonio och de utsatta tjejerna

29 min

Sommaren på behandlingshemmet är långtråkig. Elin och de andra flickorna får glasspengar och går på kafé. En dag kommer Antonio dit. Då vet ingen att han snart kommer att dömas för våldtäkt.

Sedan millennieskiftet är Antonios intresse för "unga flickor" dokumenterat. Han är bland annat dömd för att ha våldtagit en 13-årig flicka. Trots det har han kunnat få flera jobb där det ingår att träffa unga. Martin Jönsson har kartlagt honom och talat med många av tjejerna som blivit utsatta.

I det här programmet möter du Elin, Zozo och Pia. Antonio byter nummer med flera av flickorna. Han sitter och fikar med dem på kaféet nere vid vattnet. En kväll, när Elin har bråkat med personalen på det behandlingshem där hon bor, är det till Antonio hon ringer för att få skjuts därifrån. 

– Jag frågade vart vi var på väg. Vi körde länge. Jag drack i bilen. Han stannade att och ville göra saker i bilen men jag sa nej. Han blev väldigt våldsam, jag hade inte en chans. 

Vad har flickorna varit med om? Och hur är det möjligt att en man som suttit av ett fängelsestraff för våldtäkt och andra sexualbrott mot barn får jobb där det ingår att träffa unga?  

Elin, Zozo och Pia heter egentligen något annat och Antonio är bara ett av de namn som mannen använder i sina kontakter med flickorna. 

Programmet är gjort av Martin Jönsson och är ett samarbete med P4 Väst.  Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista