Supportereffekten, bröllopsblues och brandmanspoesi

40 min

Vi reder ut supportervåldets politiska effekter, bjuder på brandmanspoesi från Daniel Boyacioglu och diskuterar fenomenet bröllopsdepression.

Efter lördagens våldsamheter i samband med fotbollsmatchen mellan Ryssland och England har Uefa hotat med diskning om supportrarna inte bättrar sig. Radiosportens Richard Henriksson reder ut om det bara är tomma hot, och EU-reportern Herman Melzer förklarar vilka politiska konsekvenser en diskning kan få.

Hur politisk är poeten Daniel Boyacioglu? Hans nya bok "Allt om eld" handlar om möjlig och omöjlig kärlek och om svenskhet. Men också om sitt jobb som brandman. Han pratar om rätten att vara opolitisk, och hur poesibakgrunden påverkar honom i brandmansyrket.

Injicera hett vatten i rötterna, låta kor beta innan den hunnit växa sig stor eller hugga ner den innan den blommar. Flera skånska markägare har på Länsstryrelsens initiativ gått ihop i kampen för att bekämpa Jättebjörnlokan. Kommer den att besegras? Louise jagar efter svaret.

Dessutom pratar vi om bröllopsblues. Hur gör man för att inte känna tomhet och sorg efter att ha uppnått något efterlängtat?

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista