Guldvatten, socialdemokratisk mentalitet och fine dining

41 min

Vi diskuterar om det finns en socialdemokratisk mentalitet som gör rätten till sjukskrivning självklar. Och frågar oss om det är dags att kissa i duschen för att spara vatten?

Det är i socialdemokratiskt styrda kommuner som sjukskrivningar för psykisk ohälsa ökar mest. Handlar det om socio-ekonomi, demografi eller ideologi? Eller kan det helt enkelt bero på slumpen att det ser ut så här? Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson och Moderaternas tidigare stabschef Ulrika Schenström kommer till studion.

Det råder vattenbrist på många håll i Sverige. Enligt en amerikansk uträkning skulle man spara 2 190 liter vatten per person och år om man kissade mer i duschen. Anders Finnson som är EU-samordnare på Svenskt vatten svarar på om duschkissning är det rätta sättet att hushålla jordens resurser på. Odlingsfantasten Bella Linde berättar hur guldvattnet gör sig bäst i rabatten.

Idag har årets rankning av världens bästa restauranger kommit. Men hur roligt är det egentligen med fine-dining? Thomas och Louise frågar sig om foodisarna verkligen har kul när de äter.


Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Estrid Bengtsdotter


Vill du höra av dig till oss?

Nordegren & Epstein i P1 finns på Facebook - här hittar du sidan!

Det går också bra att mejla!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista