Storbritanniens religiösa ledare ger sig in i Brexit-debatten

45 min
Om en vecka röstar Storbritannien om landet ska stanna i EU eller ej. Varför engagerar sig religiösa ledare i Brexit och vilken roll har de i debatten? Hör Staffan Sonning,SRs Londonkorrespondent.

Nytt interreligiöst projekt på asylboenden

Det interreligiösa projektet Medföljare startades nyligen för att öka tryggheten på asylboenden och ge stöd åt de boende. Projektet är ett samarbete mellan Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges interreligiösa råd. Hör reportage av frilansjournalisten David Berjlund som följt med en grupp medföljare till ett asylboende utanför Stockholm.

 

Vad gör krig och tortyr med en människa?

Under många år har psykologen Barbro O' Connor arbetat med traumatiserade flyktingar som samtalsterapeut hos Röda korset i Sverige. Nu har hon samlat några av de berättelser hon tagit del av i boken Du kunde ha varit jag. I Människor och tro berättar hon om vad krig och tortyr kan göra med en människa.

 

Sveriges första kvinnliga rabbin om sitt första år i församlingen

Nyligen var det installationsceremoni för Ute Steyer i Stockholms stora synagoga. Hon började tjänstgöra som Sveriges första kvinnliga rabbin redan förra året och i veckans Människor och tro berättar hon om arbetet under det gågna året och planer inför framtiden.