Sakte-tv, tistelsång och töntigt att heja på landslaget?

40 min

Vi börjar med skönsång för att sedan gå på de tuffa frågorna: Hur ball är det att kolla fåglar som häckar? Är det töntigt att heja på landslaget och hur ska det gå för Sten och Stanleys Margareta?

I dag har det varit slagsmål igen mellan fotbollssupportrar i Frankrike. Bidrar fotbolls-EM till en osund nationalism? Vad är skillnaden på klubbsupportrar och landslagssupportrar? Vi diskuterar med Ekots utsände på plats, Daniel Alling, och Tony Ernst som är MFF-supporter och fd ordförande i SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen).

Vi uppmärksammar också det norska fenomenet sakte-tv; långsam TV som nu sänds även i Sveriges television. I Fågelön kan vi de närmaste veckorna följa häckande fåglar dygnet runt i direktsändning. I studion har vi programledaren Martin Emtenäs som svarar på frågan hur drama skapas när så lite händer.

Dessutom har Thomas fastnat för att Sten och Stanleys låt "Jag vill vara din Margareta" ska få en uppföljare. Att stå utanför dörren med en bukett och inte våga ringa på - är det inte lite stalkervarning på det i dag? Vi har kollat med en expert. 

Programledare: Tomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Nina KruseHär kan du besöka Nordegren & Epstein i P1 på Facebook!

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  Thomas Nordegren (Sång) Erland Von Heijne (Piano) - Kalle Tistel
  Kompositör: G. Tillas
 • 15.12
  Sten & Stanley - Jag Vill Vara Din Margareta
  Album: Allsånger På Vårt Sätt
  Kompositör: Jan-Eric Karlzon
  Bolag: SCRANTA
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".