Farah Abadi: Jag tycker att folk i allmänhet är för känsliga

34 min

Farah Abadi är programledare för Relationsradion och nu i sommar för Morgonpasset i P3. I Psyket berättar hon om panikångest, sitt kontrollbehov och att hon tycker det är löjligt att prata om känslor.

För sex år sedan fick Farah Abadi panikångest och tyckte att livet kändes meningslöst.
– Det var som att jag var ett skal i en bubbla där ingenting fanns. Jag kunde inte vara ledsen och inte glad och såg aldrig fram emot nånting.

Hon vet inte varför det blev så, men tror att föräldrarnas skilsmässa kan ha påverkat.

– Jag kollade på tv och kände att jag inte kunde andas längre och jag tänkte "nu kommer jag dö".

Idag mår hon mycket bättre och de senaste två åren har hon börjat tänka på sitt eget sätt att hantera känslor. Ofta ältar hon sina känslor för sig själv istället för att prata med andra om vad hon känner.

– Jag vet att jag har långt till mina känslor. Om någon frågar om något är fel säger jag att allt är bra även om det inte är det. Det är svårt att prata när det är jobbigt, jag vet inte vilka ord man ska använda.

Men samtidigt tycker hon att det är lite löjligt att prata om vad man känner.

– Varför ska vi prata om känslor så mycket hela tiden? Jag tycker att folk i allmänhet är för känsliga och då kanske jag blir lite anti.


Farah och jag hanterar känslor olika och just därför var det här mötet roligt. Jag tror att vi båda förstod hur den andra tänker och fungerar. Efteråt har jag tänkt på Faras sätt att inte bli ledsen utan istället förbannad på saker. Jag gillar att hon funkar så och ibland ska jag försöka bli lite mer som hon. -Emmy Rasper


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista