Svenska Kammarorkestern ger Korngold, Previn och Harrison

Här finns inget ljud

Jaime Laredo, Sharon Robinson och Niklas Ekholm är solister när Svenska Kammarorkestern spelar musik av Korngold, Previn och Lou Harrison.

Kvällens konsert med Svenska Kammarorkestern från Örebro bjuder bland annat på musik av filmmusikgiganten Erich Wolfgang Korngold. Men det blir inte filmmusik av honom i den här konserten, utan skådespelsmusik till en av Shakespeares pjäser: ”Mycket väsen för ingenting”.

André Previn är väl mest bekant som dirigent, men han har också komponerat en hel del. Bland annat just filmmusik. I den här konserten blir det inte sådan, men väl ett europeiskt uruppförande av hans "Dubbelkonsert för violin och violoncell" från 2014. Violinisten Jamie Laredo och cellisten Sharon Robinson är det vi hör som solister i detta stycke.

Dessutom bjuder Svenska Kammarorkestern som dirigeras av John Storgårds på musik av Lou Harrison, en person som pysslade med en hel del annat vid sidan om musiken. Bland annat ägnade han sig åt att vårda blommor och sjuka djur. 

"Seven Pastorales" komponerade han till sina vänner och släktingar och de får vi också höra i den här konserten som spelades in i Örebro konserthus den 5 mars.

Solister: Jaime Laredo, violin och Sharon Robinson, cello och Niklas Ekholm, sång. Dirigent: John Storgårds.
1. Lou Harrison: Sju pastoraler.
2. André Previn: Dubbelkonsert för violin och cello.
3. Erich Wolfgang Korngold: Musik till Shakespeares komedi "Much ado about nothing".

Producent: Cynthia Zetterqvist
Programledare: Per Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.06
  Svenska Kammarorkestern, John Storgårds (Dirigent) - Sju Pastoraler
  Kompositör: Lou Harrison
 • 19.31
  Svenska Kammarorkestern, Jaime Laredo (Violin), Sharon Robinson (Cello), John Storgårds (Dirigent) - Dubbelkonsert För Violin Och Cello
  Kompositör: André Previn
 • 19.59
  Svenska Kammarorkestern, Niklas Ekholm (Sång), John Storgårds (Dirigent) - Musik Till Shakespeares Komedi "Much Ado About Nothing"
  Kompositör: Erich Wolfgang Korngold
 • 20.42
  Lars-David Nilsson (Piano) - 5 Tondikter För Piano Op 7
  Kompositör: Valborg Aulin
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista