Sedeljakt, brutna löften och spelbolagens träffsäkerhet

41 min

I dag letar vi efter 51 miljoner sedlar, frågar oss om spelföretagen kan förutse framtiden och bjuder in museichefer för att göra en uppföljning på deras löften!

I höstas pratade vi med museicheferna Sanne Houby-Nielsen från Nordiska museet och Maria Jansén från Historiska museet om att det vore kul med en skildring av Sveriges moderna politiska historia. Då lovade de att ordna det inom kort. I dag är det dags för uppföljning!

I morgon röstar Storbritannien om EU. Enligt opinionsinstituten är de svårt att säga vem som vinner, men vadslagningsfirmorna har kommit fram till att Storbritannien stannar. Borde vi intressera oss mer för spelbolagens förmåga att bedöma opinionen? Dagens Industris politiske redaktör Peter Magnus Nilsson och Ekots utrikespolitiska kommentator Agneta Ramberg diskuterar saken med oss!

På torsdag i nästa vecka blir de gamla 20-, 50-, och 1000-kronorssedlarna ogiltiga. Men 51 miljoner sedlar är fortfarande på vift. Vi undersöker hur mycket pengar som finns samlat hos våra lyssnare!

Dessutom: Louise presenterar ett förslag till en rafflande tv-serie om bostadspolitik.

 


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Fabian Asserbäck


Mejla oss en bild på dina upphittade gamla sedlar!

Louise Epstein efterlyser nu bilder på dina gamla sedlar. Mejla oss en bild (DU ÄR SÅ KLART ANONYM) på dina i sista sekunden upphittade gamla sedlar och skriv gärna den sammanlagda summan så räknar vi ihop resultatet!

Mejladressen är: nordegrenepstein@sverigesradio.se  

Nordegren & Epstein i P1 finns på Facebook - här hittar du sidan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".