Sommarplågorna vi älskar!

Här finns inget ljud

Så var jordgubbstårtan slutmumsad, femkampen avklarad och snapsen urdrucken. Midsommarafton är över och vi har verkligen tågat in i sommaren.

Först ut på midsommardagen blir sommarvisans kung Mats Paulsson med "Visa vid vindens ängar" och Midsommartrumpetarnas kung Ernie Englund" Gotländsk sommarnatt". Sedan har jag roat mig med att leta fram sommarplågor från 60- och 70-talen. Det började med Radio Nords piratsändningar och småningom med melodiradions tillkomst att en del låtar vevades en hel sommar till vi tröttnade framå höstkanten. Sådana var Jay Epaes "Putti putti" och Alma Cogans "The birds and the bees" 1961 respektive 1965. Mest spelad på radionsspellistor sommaren 1962 var Ray Charles "I can´t stop loving you" och 1968 var det "Things" med Nancy Sinatra och Dean Martin. Hep Stars "Sunny Girl" konkurrerade om titeln med The Hollies "Bus Stop" 1966.

Detta är det sista "Lördag med Lisa" före semestern, så missa det inte! Men du kan vara lugn, under sommaren får du några repriser som jag tror är värda att höra igen. De handlar om träskor, elastabyxor, telefonens historia och skratt bland annat. Allt inbakat i minnesvärd musik från tiden!   Den 13 augusti får du nyinspelade program igen. GLAD SOMMAR! önskar Lisa

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista