Hur mår kocken i rutan? En podd om matlagning i tv

15 min

Chef's Table på Netflix är består av personporträtt av världsberömda stjärnkockar. För att dissekera kocken i rutan har P1 Kultur bjudit in Lisa Förare Winbladh och Karsten Thurfjell.

En restaurang där man serverar jordgubbar som ser ut som tomater, och tomater som ser ut som jordgubbar. Och där tallriken står på en liten kudde som släpper ut dofter under tiden man äter.

Eller en lyxkrog där det inte finns någon traditionell meny, utan där man istället får ett papper med dikter på, där varje rad motsvarar en rätt.

Det är två av de matställen som vi får besöka i andra säsongen av serien Chef's Table, en matdokumentärserie som består av personporträtt av världsberömda stjärnkockar.

I första säsongen så porträtterade man till exempel svenske Magnus Nilsson och hans restaurang Fäviken Magasinet i Åre.

Men i säsong två som nu släpps på Netflix får vi följa med till restauranger i Brasilien, Slovenien, Mexico, Thailand och USA förstås. Och det är redan ytterligare två säsonger planerade fram till våren 2017.

För att dissekera kocken i rutan har P1 Kultur bjudit in matskribenten Lisa Förare Winbladh och Karsten Thurfjell från Sveriges Radios kulturredaktion.

Programledare: Roger Wilson

Lyssna på hela fredagens P1 Kultur med Roger Wilson här

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista