Per Nilsson, Katarina Kieri, Laura Trenter och Jenny Wrangborg

44 min

Biblioteket: Kieri, Nilsson, Trenter, Wrangborg 2010-03-01 Laura Trenter skriver spänningslitteratur för barn. I Biblioteket berättar hon om hur hon alltid testar sina historier på barn, om vad hon tänker när hon ser en skolklass på cykelutflykt och om sina minnen av pappan Stig Trenter. Vi har också pratat med Per Nilsson och Katarina Kieri som precis som Laura Trenter har många läsare och inte drar sig för att skildra det komplicerade. Göran Sommardals poesiserie fortsätter med poeten Jenny Wrangborg som förklarat krig mot klassförtrycket och skriver dikter för de utsatta.

Laura Trenter skriver spänningslitteratur för barn. Hon vill att det skall vara läskigt men skriver aldrig om mord bara för sakens skull det måste handla om annat också som saknad, ensamhet och mod. I Biblioteket berättar hon om hur hon alltid testar sina historier på barn, om vad hon tänker när hon ser en skolklass på cykelutflykt och om sina minnen av pappan Stig Trenter. Vi har också pratat med Per Nilsson och Katarina Kieri som precis som Laura Trenter har många läsare och inte drar sig för att skildra det komplicerade. Nu har de skrivit en bok tillsammans för första gången. Den heter ”I det här trädet” och har gjort en ening kritikerkår förtjust. Vi har pratat med författarduon om ensamhet, samarbete och att det går att vara optimist fast man skriver om svåra saker.

Göran Sommardals poesiserie fortsätter med poeten Jenny Wrangborg som förklarat krig mot klassförtrycket och skriver dikter för de utsatta.

Programledare: Louise Epstein och Jenny Teleman

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.03
  ON FILLMORE - HIKALI
  Album: SLEEPS WITH THE FISHES
  Kompositör: DANIEL BURTON, DARIN GRAY, GLENN KOTCHE
  Bolag: QUAKEBASKET
 • 14.26
  CONNY C-A MALMQVIST, HANS ÅKERHJELM, HENRIK BRAUN - ÖGONBLICK AV LYCKA
  Album: KVINNAN I DET LÅSTA RUMMET
  Kompositör: CONNY C-A MALMQVIST, HANS ÅKERHJELM
  Bolag: VIBRAFON
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".