Robin "Mos" Andersson: Jag låtsas att jag mår bra när jag innerst inne mår skit

36 min

Livet har blivit bättre sedan vinsten i Paradise Hotel. Men rädslan att försvinna ur mediebruset har gjort att magsåret han fick i samband med mammans död har kommit tillbaka.

– Folk tror att det är glamoröst att ha den här hypen jag har. Jag uppskattar det, men det kan bli stressigt. Det är en värld där man måste synas och höras annars kanske din chans är över.

Att flytta till Stockholm och satsa på karriären där är inte aktuellt för Robin i nuläget.

– Jag vill ha min trygghet här med mina vänner, nära och kära. Speciellt med tanke på det som hände med morsan.

Strax innan Paradise Hotel drog igång dog Robins mamma, och sorgen finns fortfarande kvar.

– Jag ville nästan försvinna. Det var såpass tungt. Mamma var den som betydde mest för mig. Jag kände att jag var älskad på ett väldigt starkt sätt. Det är något stort som fattas i mitt liv.

I gymnasiet träffade Robin en psykolog. Det var mamma som sa att han borde gå dit.

– Jag var beroende av att ha en ny tjej hela tiden. Jag var beroende av sex och den kicken. Det var mina vänner och mamma som sa "Vad håller du på med?". Så jag gick hos psykolog och det gjorde att jag förändrades. Nu har jag mognat och det vill jag göra. Det är dags att ta tag i livet.


Det var intressant att prata med Robin om att han inte vill sprida negativ energi genom att berätta om att han mår kass. Jag har varit sån men har tvingat mig själv att förändras för att jag tror att det är lättare att må bättre om man delar med sig.

Det finns olika sätt att hantera livet på. Men det är viktigt att veta att man inte är ensam om att ibland må dåligt. Och att det går att må bättre. - Emmy Rasper

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".