Diplomatisk fingertoppskänsla och skarvdebatt

41 min

Vi debatterar skarvens vara eller icke vara, Louise Epstein funderar på ur farligt det är med felsägningar och så frågar vi oss vad diplomatisk fingertoppkänsla egentligen är?

Igår fick ju Sverige en efterlängtad plats i FNs säkerhetsråd och nu är frågan hur politiker och diplomater ska arbeta för att kunna påverka så mycket som möjligt. Det kommer att krävas diplomatisk skicklighet, men vad innebär det i det här sammanhanget? Ambassadören Dag Sebastian Ahlander och Britt-Marie Mattson, författare och journalist på Göteborgs Posten, medverkar.

Och så handlar det om skarven, en fågel i pelikansläktet som väcker debatt. Är den ett hot mot ekosystemet eller en harmlös varelse som har mycket att bidra med? Debatt mellan Anders Wirdheim från Sveriges Ornitologiska Förening och Gunnar Berglund, fiskerikonsulent.

Igår råkade jag säga Storbritannien när jag menade England. Flera lyssnare rasar och idag kommer jag att rannsaka mig själv för att ta reda på om jag har förbättringspotential? Eller är det kanske så att en människa som aldrig säger fel säger hej då till möjligheten att vara spontan?


Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Nina Kruse


Vill du höra av dig till oss?

Här kan du diskutera programmet med andra lyssnare:

Det går också bra att maila!


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista